Eerste draaidag

6 juli 2011

Op de eerste draaidag hebben we ’s ochtends gefilmd bij banketbakkerij Van Gerven, aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. We werden er erg gastvrij ontvangen en konden in de tearoom onze spullen neerzetten, de make-up doen en kregen van Lena heerlijke koffie.

De verkoop van brood en banket ging gewoon door en dat was voor de verkoopsters nogal behelpen, maar ze hadden erg veel geduld en we hebben een leuke scène kunnen draaien.

We namen, naast de taarten die we nodig hadden voor de opnames, nog een grote taart mee voor onze volgende locatie: Het Knniscentrum Alfabetisering Nederlandssprekenden (KAN). Op deze school wordt door zeer enthousiaste en gedreven docenten les gegeven in lezen, schrijven en rekenen. De sfeer op de school is erg goed en de cursisten leergierig.

In een klas hebben we, met figuranten die uit alle uithoeken van het land kwamen, een lessituatie nagespeeld. Hank Gronheid, docente van het ROCva-KAN, had ook een rol in onze film.

Door heftige regenbuien leek het er even op dat we de scène op het schoolplein niet zouden kunnen draaien, maar net op tijd klaarde het op, zodat Uma, die in de film Toine’s dochter Sarah is, haar scène toch kon spelen.

Èn er was nog tijd voor een scène met een bijzondere rol: Het hondje Nike toonde zich een echte acteur, die heel geduldig telkens opnieuw in verschillende takes met zijn baasje meeliep.