LSFA

 

De Lezen & Schrijven Film Awards (LSFA) 2011 is een project dat via film de vaak onzichtbare problematiek rond laaggeletterdheid zichtbaar maakt en bij een breed publiek onder de aandacht  brengt. Tegelijkertijd biedt de LSFA jonge filmmakers een podium voor hun talent. De LSFA is een initiatief van productiemaatschappij Starsound Productions en Stichting Lezen & Schrijven. Deze stichting is in 2004 opgericht door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden om laaggeletterdheid in Nederland structureel op te lossen.

De LSFA is een landelijk uitgeschreven competitie en daagt jonge Nederlandse filmmakers uit om een korte film te maken over laaggeletterdheid. Van de grote diversiteit aan inzendingen kwamen 12 filmplannen in aanmerking voor ontwikkeling. In mei 2011 zijn de makers begonnen met de producties. In september zullen de films worden beoordeeld en genomineerd door een vakjury.

Op 27 september gaan de films in première op het Nederlands Film Festival 2011 in Utrecht. Op de premièreavond worden 5 Awards uitgereikt. Alle producties zullen gelijktijdig met de première op GoedTV worden uitgezonden.